Onze Visie

Wooneenheden, gemeenschappelijke ruimtes en andere infrastructuur waar het huiselijk en gezellig is. Waar mensen in een warme en positieve sfeer samenleven en wonen. Een oase met een open karakter waar iedereen welkom is en waar je je thuis voelt.

En dat:

  • op maat van elke bewoner en bezoeker
  • op maat van elke werknemer en vrijwilliger
  • via brede samenwerking met lokale en bovenlokale positieve actoren

Leven en wonen: de personen met een beperking en van de andere kwetsbare doelgroepen wonen op de meest optimale manier volgens hun noden en wensen. Naargelang de noden van de bewoners zijn diverse grootte-ordes van omkadering mogelijk: van intensief tot zelfstandigheid. Het huiselijke is heel belangrijk, zich thuis voelen.

Samen ‘aan de slag’: van cruciaal belang is de interactie tussen de kwetsbare doelgroepen onderling en met de gezinnen. Iedereen helpt elkaar en het project EcoViva. Dat zorgt niet alleen voor een positieve en enthousiasmerende boost voor het zelfbeeld van iedereen, maar ook voor perspectief, leuke dingen om naar uit te kijken.

De éne kan fysiek wat meer, de andere heeft wijsheid te over, een derde zorgt graag voor dieren: we spelen in op de mogelijkheden en wensen van iedereen om een zo fijn mogelijk geheel te vormen. En natuurlijk zal er ook uitgebreid de mogelijkheid zijn om tot rust te komen. Zoals eerder aangehaald: een project op maat van iedereen

Natuur, sociaal aspect en integratie: samen in de tuin werken, dieren verzorgen, samen het huishouden doen, brood bakken, koken met eigen gekweekte groenten en fruit,…

Dagbesteding: naast de inwonende personen, is er eveneens plaats voor personen met een beperking in de dagbesteding. Zij worden bijgestaan door professionele begeleiding.

Kwaliteit: het is belangrijk dat deze buitengewone mensen kunnen wonen en leven in een kwaliteitsvolle en duurzame omgeving. Kwaliteit op verschillende vlakken: begeleiding, wonen, dagbesteding, ontwikkelen, voeding, vrije tijd …

En dit allemaal vertrekkend vanuit de mogelijkheden die deze buitengewone mensen hebben en niet vanuit hun beperking of andere moeilijkheden.

Aanleiding

Niet zomaar een aanvulling van het aanbod leef- en zorgprojecten maar een verrijking.